Doneeractie - Red...Topper Zeb

Samen strijden voor een jong leven...

Updates 

Update donderdag 9 mei 2024

Alles is anders en toch is alles nog hetzelfde...

In elk geval voor Zeb die nog steeds het energieke lieve toffe kereltje is zoals hij was voordat we naar Rome vertrokken. Nog steeds zo lang mogelijk in onwetendheid, zodat hij zo lang mogelijk nog onbezorgd een kind kan zijn.

Tot ons grote verdriet zal dit sneller ten einde komen dan we hadden gehoopt en voorzien met onze reis naar Rome. 
De harde realiteit is dat de ziekte ons te snel af is geweest en weer een manier had gevonden om onder de behandeling uit te komen en zich in de tussentijd heeft verspreid en we Zeb niet meer beter kunnen maken.

We vertrokken naar Rome met een veel hoop en vertrouwen en zijn teruggekomen met een toekomst zonder perspectief.

Normaal zal ons leven nooit meer zijn, maar we hopen dat iedereen het respecteert dat wij nog zo normaal mogelijk proberen te leven zo lang dit ons gegund is en we Zeb gewoon kind kunnen laten zijn, wat hij zo ontzettend verdient. Zodat we nog zoveel mogelijk samen kunnen genieten.

Met liefdevolle groet,

Anke, Chris en Zeb

Update zondag 7 april 2024

Hierbij weer even een update; Wij zijn aangekomen in Rome waar de dag na aankomst de behandeling volgens planning in het ziekenhuis startte. 


In de eerste week kregen we meteen een grote klap te verwerken, de uitslagen van de scans waren slecht, wat het traject nog onzekerder maakt. 

Dit hadden we niet zien aankomen maar bevestigde dat er geen tijd te verliezen was of is. 
Gelukkig kon de behandeling wel doorgaan en deze startte dan ook meteen.

In het ziekenhuis geldt een één ouderbeleid, waarbij je om de drie dagen mag wisselen. Het was dan ook niet ideaal dat je na zo een vervelend nieuws moet zeggen tot over drie dagen. Maar gelukkig kun je tegenwoordig videobellen, dat maakt het een stuk makkelijker.

De komende dagen horen we hoe de gemodificeerde cellen tot dan toe door het lichaam worden geaccepteerd. En voordat we huiswaarts keren krijgen we nog de uitslag wat het effect van de behandeling op de kankercellen is. Het worden dus nog heel spannende tijden.

De behandeling in Rome begon met een chemotherapie die hij goed heeft doorstaan. Van de hoofdbehandeling, het toedienen van de gemodificeerde cellen, waren in het begin nog geen bijwerkingen te verwachten. 
Inmiddels zijn hier de negatieve bijwerkingen ook begonnen maar hoe dit gaat uitpakken weten we nog niet, dit blijft dus nog spannend. 
Het is dan ook te hopen dat hij een beetje OK is op zijn verjaardag (maandag 8 april).

Om te voorkomen dat hij iets oploopt mag hij zijn kleine kamertje niet af. Hij begrijpt dit, maar neemt niet weg dat hij het erg stom en vervelend vindt.

Tot zover de update voor dit moment!

Groetjes uit ItaIië, Anke, Chris en Zeb


Zeb, Anke & Chris zijn vertrokken naar Rome!


Het is zover, het gezin is zondag 17 maart vertrokken richting Rome. De vlucht is goed verlopen en de behandeling is afgelopen maandag gestart met een reeks aan onderzoeken! Vanaf nu kunnen ze vooruitkijken en hopen we dat de behandeling gaat brengen waar we allemaal op hopen en de schouders voor eronder hebben gezet.

Benefietdag Red Topper Zeb groot succes!

De vriendengroep van Chris bedacht zich geen moment en pakte zich samen om een benefietdag op Laar te organiseren en dit was een enorm succes en bracht een prachtig bedrag van € 36.516,92 op!

Onderstaand de aftermovie:

 

Actiedag Samen voor Zeb - OBS Molenakker

 • IMG_6675
 • IMG_6669
 • IMG_6673
 • IMG_6671
 • IMG_6667
 • IMG_6665
 • IMG_6663
 • IMG_6661
 • IMG_6659
 • IMG_6658
 • IMG_6657
 • IMG_6656
 • IMG_6650
 • IMG_6648
 • IMG_6655

 

25-02-2024, 15:29

Actiedag ‘Samen voor Zeb’ van OBS Molenakker levert 1.862,59 euro op

Berichtje van OBS Molenakker - Wat een fantastische actiedag ‘Samen voor Zeb’ was dat zaterdag 24 februari en wat een opkomst; honderden mensen. Het was gezellig, een samenzijn, met als doel geld inzamelen...   Meer


21-02-2024, 19:51

Het streefbedrag is behaald! Maar we zetten door voor het bredere goede doel en de strijd tegen neuroblastoom!

Q. Het streefbedrag is behaald, gaan jullie gewoon door met de inzameling en gaan alle activiteiten dan door? A. Ja, we zetten de actie gewoon door. Er zijn enorm veel geweldige initiatieven opgestart, dit...   Meer


20-02-2024, 20:54

Officiële 'Stichting Red Topper Zeb' opgericht

Op dinsdag 20 februari 2024 is de officiële 'Stichting Red Topper Zeb' opgericht. De actie heeft ongekende vlucht genomen. Het oprichten van een stichting neemt enige tijd in beslag. We krijgen veel vragen of...   Meer


20-02-2024, 20:28

Artikel - Dordrecht.net - 'Mannetje Zeb'

Bekijk het artikel via deze Link   Meer


20-02-2024, 20:26

Artikel - 1Limburg - Ouders starten crowdfunding om leven van Zeb (4) te redden

Bekijk het artikel via deze Link   Meer


18-02-2024, 12:38

Prachtig item op Radio Horizon met moeder van Zeb Anke

RTV Horizon heeft vanochtend een prachtig item gemaakt over de actie Red Topper Zeb! Luister het item hier terug via Youtube    Meer


16-02-2024, 11:03

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 euro bereikt. Daar moet nog 300.000 euro bij, want de behandeling kost bijna een half miljoen. Een bedrag dat...   Meer


13-02-2024, 22:41

Update vanuit Rome - Mijlpaal van 50.000 euro bereikt

Lieve donateurs, Hierbij een update van ons vanuit Rome. We zijn overweldigd door jullie ongekende steun en de prachtige donaties tot nu toe. Het is onwerkelijk om te zien dat, terwijl wij in Italië zijn en...   Meer
Video's